Vi fortsätter på temat träning, rörelse och kropp och här kommer ett dunderavsnitt! Vi träffar nämligen "The Body Whisperer" Rasmus Svärd - postural terapeut och otroligt kunnig på allt om kroppen, anatomi, träning, skador och smärtor. Ni som lyssnat på podden ett tag vet att Lollo dras med ett antal kroniska krämpor (medan Jossan är frisk som en nötkärna! ;)) så att träffa Rasmus var för Lollo en riktig dröm och även för Jossan som också fick en hel del att ta med sig från Rasmus.

Den före detta elitidrottaren och legitimerade fysioterapeuten är en av få i Sverige som kan kalla sig ”postural terapeut”. Vi skulle faktiskt vilja gå så långt som att kalla honom trollkarl tack vare det sätt han kan se fysiska obalanser och felplaceringar i kroppen och korrigera dessa för optimal funktion i kroppen.

I veckans avsnitt får vi lära oss the basics i postural terapi och en lektion i hur vi kan ta bättre hand om våra kroppar från barnsben. Vi får även Rasmus tips för hur vi kan jobba bort de vanligaste onda symptomen. Detta är ett avsnitt packat med dunderbra information för oss alla - vi är lite blown away och har lärt oss oerhört mycket av att själva lyssna igenom det här avsnittet några gånger.

Vi pratar väldigt mycket om kroppen och träning men mot slutet berättar Rasmus också väldigt fint om hur han hittade till postural terapi, varför han gör det han gör idag och om vikten av att följa och lyssna på hjärtat. Detta lovar vi att ni inte vill missa. Han delar med sig av sina egna erfarenheter och sin resa i att följa hjärtat, komma fram till det han ville göra, vilket liv han ville leva och vilka hans förebilder är.

Gå in på vår hemsida för att läsa mer detaljerade show notes - där hittar ni också lite bra länkar, bland annat till några av de rörelser Rasmus tipsar om i avsnittet.

Tusen tack kära ni för att ni lyssnar - det betyder allt!

Kram och ha en fin vecka!!

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör The JOLO Way. Innehållet i podden är skapat av The JOLO Way och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.