Om Poddtoppen

Poddtoppen ger dig tips och rekommendationer på intressanta, bra och spännande podcasts. På Poddtoppen hittar du topplistor för de populäraste poddarna just nu inom alla kategorier.

Poddtoppen är ett projekt av vännerna Jens Aronsson och Ola Ljungstedt.

Poddtoppen är skapad med kärlek till alla fantastiska podcasts som görs av alla eldsjälar ute i den digitala etern. Vi kan tyvärr inte det här med att podda själva, men vi kan det här med webb. Det här är vårt bidrag till att göra podcastscenen ännu bättre.

Poddtoppen finns för dig som vill upptäcka nya poddar, lyssna på podcast direkt i webbläsaren, hålla dig uppdaterad med de senaste avsnitten av din favorit podcast eller se vilka podcast som just nu trendar och är mest populära i Sverige.

Poddtoppen i siffror

Poddtoppen har varje vecka ca 750 000 sidvisningar, 220 000 unika webbläsare och över 400 000 besök.

Poddtoppens målgrupp är kvinnor (59%) och män (41%) som vill hitta nya podcasts eller lyssna på sina favoriter. De bor främst i en större stad men finns i hela landet, besökarna är mellan 18 - 65 år gamla. Besökarna lyssnar direkt på sajten vilket gör att de stannar länge och många kommer regelbundet tillbaka.

Vill du veta mer om våra siffror eller är intresserad av att annonsera på Poddtoppen.se? Kontakta oss på [email protected] eller läs mer i vårt Mediekit.

Kontaka Poddtoppen

Tveka inte att höra av dig om du har synpunkter och önskemål på sajten eller om du har idéer på hur vi kan ta den till nästa nivå.

För frågor som gäller en viss podcast ber vi dig kontakta respektive podcast.

Du kontaktar oss via [email protected]

Sedan maj 2019 driver vi Poddtoppen.se via bolaget TXS Studio.

Så fungerar Poddtoppen

Poddtoppens listor bygger på data från Itunes och visar vad som just nu trendar hos den svenska publiken. Podcasts som visas måste finnas registrerade hos Itunes för att de ska visas i listorna.

Varje år publicerar vi topplistan över de 100 podcats som legat längst på den svenska poddtoppen totalt under året. Här är listan över årets bästa poddar

Poddtoppen listar följande kategorier:

Om podcast och podcasting

Här är allt du behöver veta om podcast och podcasting.