The JOLO Way Podcast
Avsnitt

Healing Yoga, entreprenörsskap & "En Annan Värld" med yoginin Jennie Lijlefors

I veckans avsnitt av podden träffar vi yogaläraren, entrentreprenören och författaren Jennie Liljefors, kvinnan bakom succéstudion Altromondo Yoga i Stockholm, och författare till boken Healing Yoga. Vi träffas i Altromondos vackra och mysiga studio på Lidingö, som öppnade för precis ett år sedan och kommer direkt in på hur ett rum kan kännas och hur man skapar harmoni på en plats, hur det inte bara handlar om den inredning du väljer utan om energin som finns där, som skapas av de människor som är där och det de gör.


Jennie berättar öppenhjärtligt om sin bakgrund, om hur hon hittade till yogan, om det övergrepp som hon utsattes för i tonåren och hur hon bearbetat det bland annat med yogans helande kraft. En helande kraft som hon studerat vidare och skapat ett helt nytt koncept kring, en yogaform med terapeutisk inriktning för bearbetning av trauma, PTSD, stress och utbrändhet som hon kallar healing yoga och som baseras på hennes bok ”Healing yoga – Den läkande kraften”. Vi pratar om vikten av förlåtelse, om trauman och om vad som händer i kroppen när du utsätts för ett trauma - fight, flight or freeze.


Jennie delar också med sig i avsnittet av sin egen yogapraktik, hur den följer hennes cykler. Hon ger oss också sina bästa tips för att hitta en egen daglig praktik. Vi pratar såklart lite hormoner - vårt favoritämne just nu som ni ju vet - då Jennie skriver en del i sin bok om yogans effekter på våra hormoner och vi hinner också avhandla en av Lollos favoritämnen - KALLA BAD.


Jennie är ju en superentreprenör så självklart var vi också nyfikna på hur och varför hon startade Altromondo Yoga (Altromondo som så fint betyder en annan värld på italienska), vilka utmaningar hon har haft på vägen och hur den pågående pandemin påverkar verksamheten. Vi ber henne också ge oss sina bästa tips till oss entreprenörer.


Vi hoppas att ni ska njuta lika mycket av samtalet som vi gjorde och vill passa på att uppmana er att kolla in Jennies bok, hennes två studios Altromondo Yoga på Grev Turegatan i Stockholm och på Lidingö och missa inte Altromondos onlinetjänst (för alla er som inte bor i närheten av Stockholm eller vill undvika en fysisk studio). Vi länkar till allt detta på vår hemsida där ni också finner mer detaljerade show notes och tips och länkar.


Tusen miljoner tack för att ni lyssnar! Det betyder allt!


Kram från oss

 

Jossan & Lollo  


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör The JOLO Way. Innehållet i podden är skapat av The JOLO Way och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.