Det här är ett väldigt speciellt, starkt och fint avsnitt som vi spelade in långt innan jul men som vi inte kunnat släppa då tekniken satte stopp för oss. Nu äntligen är alla tekniska problem lösta och vi är SÅ glada över att kunna presentera detta för er. I avsnittet får ni träffa Catherine Bentzel - en fantastisk, stark och modig kvinna, mamma och entreprenör inom hälsomat - berätta sin story om hur hon ställde om sin livsstil och kost totalt efter beskedet att hon hade en kronisk cancer och hur hennes tumörer mot alla odds krympte och till slut försvann. Vi blev oerhört berörda och rörda av det här samtalet. Det är alltid svårt att prata om cancer, en fruktansvärd sjukdom som tar så många liv, men vi tycker att Catherines historia samtidigt är så positiv och väcker så mycket hopp och kämparglöd och vi hoppas att den kan inspirera och väcka tankar.


Det är oerhört inspirerande och starkt att höra om hur hon vägrar ge upp, hur hon rensar huset på kemikalier, dricker kopiösa mängder råsaftade grönsaker, slutar färga håret och mycket mera och det ger så mycket fint till oss alla även om vi inte lever med en diagnos. Det är en fantastisk berättelse och vi vill egentligen inte säga så mycket mer här utan bara lämna över ordet till Catherine.


Vi ber henne också, som vi alltid gör på slutet, att berätta hur vi och ni kan hjälpa henne och här tog hon upp forskningen kring den typen av sjukdom som hon har - neuroendokrin cancer - och att den behöver mer stöd och pengar. Så vill ni gå in och stötta så tipsade Catherine om Onkolytiska virusfonden - läs mer och donera pengar HÄR.


Böckerna Catherine nämner i avsnittet heter:

Anticancer av David Servan-Schreiber

The Complete Cancer Cleanse av Cherie Calbom

Och den förebild hon nämner heter Kris Carr och henne hittar ni här.

Catherine berättar också om metoden “tapping” som en metod att minska ångest. Lyssna här för lite mer info om tapping.


Tusen tack för att ni lyssnar!

Josefina & Louise


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör The JOLO Way. Innehållet i podden är skapat av The JOLO Way och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.