OS  i Lillehammer 1994 blir rivalernas vinterspel. Två amerikanska konståkerskor fångar hela världens uppmärksamhet redan under kvalen, då den ena - Nancy Kerrigan - attackeras med ett järnrör. Polisens misstankar riktas mot hennes konkurrent Tonya Harding. Intrigen tätnar när de båda reser till Lillehammer för att tävla.

Samtidigt gör Sverige desperata försök att behålla sin ställning som storebror i förhållande till Norge. Men sedan Lillehammer vunnit striden om OS mot Östersund är det inte lätt. Norrmännen briljerar som arrangör, men också i skidspår och skidbackar. Är det oljepengarna som gjort idrottarna så starka?  Något har helt klart förändrats i relationen mellan de eviga rivalerna.

I skuggan av de stora rivalerna kämpar ett bobsleighlag för något helt annat: överlevnad. De har flytt kriget i Bosnien-Hercegovina och med sitt multi-etniska lag visar de att idrott också kan handla om fred och om vänskap.

En dokumentär av Louise Jacobson

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.