Äntligen är säsong två här! Som vi har väntat.

I andra säsongens första avsnitt av Dryck, Mat & Visdom gästas vi av Michael Fogelqvist – en driven entreprenör som gått från att vara bankchef till att bli en av Helsingborgs mest inflytelserika krögare. Han har byggt upp en imponerande restaurangportfölj med succéer som KOL & Cocktails, Yoko och Pålsjö Krog, där KOL snabbt blev en institution och Yoko har utsetts till Årets Restaurang i Helsingborg två år i rad.


Men Michaels resa har varit långt ifrån spikrak. Från en karriär inom Swedbank och en oväntad flytt till Helsingborg 1997, till att börja i disken på en nattklubb innan han själv blev krögare – hans väg till framgång är fylld av driv, mod och passion.


Utöver restaurangbranschen har han också engagerat sig i stadens utveckling genom initiativ som Helsingborgskrogar mot Knark och affärsnätverket Yoko Business Club.

I det här avsnittet pratar vi om maten, drycken och hantverket bakom framgångsrika restauranger, hur man skapar en unik gästupplevelse, trender inom vin och cocktails, och vad som krävs för att bygga ett varumärke som håller över tid.


Dessutom får vi höra om Michaels syn på framtiden för Helsingborgs krogscen och vad som driver honom att fortsätta skapa och utveckla nya koncept.

Ett avsnitt för alla som älskar mat, dryck och entreprenörskap. Välkommen till Dryck, Mat & Visdom!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Kristian Kotteby. Innehållet i podden är skapat av Kristian Kotteby och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.

Dryck Mat & Visdom

17. Michael Fogelqvist - Från bankchef till Helsingborgs restaurangkung

00:00