Social ångest bland unga är mycket vanligt. Och det är inte så konstigt eftersom att tonåren är en tid då vi försöker förstå vilka vi är. Idag gästar Therése Lindgren och Filippa Åding Talks: For A Better Day.

Filippa började må dåligt när hon var tio år. För henne var det en mardröm att byta plats i klassrummet och gå på skoldiskon. Hon kände sig förvirrad över de starka känslorna som hon inte kunde sätta ord på, och det var inte förens hon blev skickad på en ADHD-utredning som hon förstod att det var ångest hon hade. 

Om skolan och omgivningen hade pratat om psykisk ohälsa - hade kanske Filippa och Therése fått rätt hjälp tidigare. Och framför allt hade de kanske sluppit känna sig så konstiga och annorlunda i onödan. Istället utvecklade de båda fobier och rädslor som skulle begränsa deras liv i många år framöver. 

Psykoterapeuten Tobias Sahlin är med i avsnittet och svarar på Filippa och Therése egna fråga om panikångest.

Om du som lyssnar vill skicka in ett eget förslag till insamlingen så går du in och gör det på Fabds hemsida. Om du mår dåligt finns det hjälp att få! Gå in på Mind, Suicide Zero eller Bris och läs mer för att få information och stöd. Glöm inte att följa Fabd_official och Tim Bergling Foundation på instagram för att följa vår kamp mot psykisk ohälsa hos unga.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Tim Bergling Foundation. Innehållet i podden är skapat av Tim Bergling Foundation och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.