Barje hackar, steker och mixar samtidigt som Triumf reder ut vilka det är som skrivit och tutar i saxofonen på temalåten till Karl-Bertil Jonssons julafton. Det blir en vegetarisk pastej i den här sista julspecialen. Man kan till exempel ha den till allt möjligt och den är förjävla god. GOD JUL!


Det här behöver du:


250 g skogschampinjon

1 bananschalottenlök

1 förpackning kidneybönor

50 g smör

1 dl vispgrädde

1 msk ljus soja

1 msk dijonsenap

Ev 2 msk cognac 


Och såhär gör du:


1.Hacka svamp och lök, stek i lite av smöret tills gyllene, salta peppra och tillsätt senap och soja ev cognac. Låt koka ihop. 

2.Häll på grädden och låt det koka ihop. 

3.Vänd ned kidneybönor. 

4.Ta från plattan Låt svalna. 

5.Mixa sedan allt och putta i smör lite åt gången tills det blir slätt. 

6.Klart! 


Följ oss på instagram: @tack.fm


Tack för maten görs av Siri Barje, Karl Birgersson, Kristoffer Triumf och distribueras av Acast. För förfrågningar om samarbeten: influencermarketing@aller.com


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Kristoffer Triumf & Siri Barje. Innehållet i podden är skapat av Kristoffer Triumf & Siri Barje och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.