Vi är tillbaka en sväng i vårt ursprungskök! Kristoffer rensar musselskägg med tänderna och berättar historier från Frankrike. Siri avslöjar som vanligt lite tricks samtidigt som hon freestylar i köket. MUSSLOR, otroliga. Lyssna och laga!

För 4 pers:

1 nät musslor 

4 bananschalottenlökar

6 vitlöksklyftor 

1 msk smör

1 msk rapsolja

2,5 dl grädde 

2,5 dl vin

Salt

1 knippe persilja

Några droppar Tabasco

Och så här gör du:

1.Tvätta och skrubba musslorna ordentligt och släng trasiga skal. 

2.Skiva lök och vitlök tunt. 

3.Stek lök och vitlök i smör och olja tills lätt gyllene. 

4.Häll på vin och grädde, låt koka upp ordentligt. 

5.Lägg ned musslorna och lägg på locket. 

6.Låt dem ånga i ca 4-5 min. 

7.Hacka persiljan. 

8.Ta av musslorna från spisen. 

9.Servera med hackad persilja och stänk över Tabasco!

Följ oss på instagram: @tack.fm

Tack för maten görs av Siri Barje, Karl Birgersson, Kristoffer Triumf och distribueras av Acast. För förfrågningar om samarbeten: [email protected]

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Kristoffer Triumf & Siri Barje. Innehållet i podden är skapat av Kristoffer Triumf & Siri Barje och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.