Det här är julavsnitt nummer två och Barje avslöjar sin stora kärlek för alla olika former av kål. Kristoffer berättar allt han vet om forskningen på äggstockstumörer och ingefära (lite wikipedia). Skedbråket fortsätter precis som vanligt. Tradition, jul, HÄRLIGT! Kör vi bräserad rödkål? JA! Var den god? JA! Juljazz? Jepp.

Det här behöver du:

1/2 huvud rödkål

2 schalottenlökar

1-2 äpplen 

1 liten bit ingefära

50 g smör

1 msk rödvinsvinäger 

Och såhär gör du:

1.Strimla kålen. 

2.Skiva lök och äpple, riv ingefära. 

3.Stek kålen på hög värme i smöret, putta i resten av ingredienserna efter 4 min. 

4.Häll på vinäger, salta och peppra. 

5.Stek ca 10 min totalt eller tills kålen är mjuk men med en liten kärna. 

6.Servera!

Följ oss på instagram: @tack.fm

Tack för maten görs av Siri Barje, Karl Birgersson, Kristoffer Triumf och distribueras av Acast. För förfrågningar om samarbeten: [email protected]

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Kristoffer Triumf & Siri Barje. Innehållet i podden är skapat av Kristoffer Triumf & Siri Barje och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.