2015 är ett av de starkaste debutantåren någonsin, med Min Lilla Syster, Tjuvheder och Efterskalv i startfältet. Men samtidigt är det året då svensk film har befunnit sig i kris publikmässigt.

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

Till vår livesändning på Bio Rio i Stockholm kommer regissören Peter Grönlund vars film Tjuvheder redan är Guldbaggetippad. Med sig har han huvudrollsinnehavaren Malin Levanon, som spelade street smart narkoman med imponerande trovärdighet. Armand Mirpour från årets största TV-snackis dramaserien Boys, uppträder live med låten "Kom och lek med mig" och seriens skapare Olof Leth berättar om mottagandet och den känslomässiga explosion serien åstadkom på sociala medier.

Regissören Sanna Lenken och Amy Deasismont (kanske mest känd som Diamond) från Min Lilla Syster kommer till Bio Rio, liksom Shima Niarvarani, skådespelare som är dubbelt aktuell i Fröken Julie-tolkningen She’s Wild again Tonight och komediserien Boy Machine på TV4. Artisten Linnea Olsson som gjort en cover på Tänd ett ljus till Helena Bergströms film En underbar jävla jul, framför låten live med cello.

Programledare: Roger WilsonProducent Nina Asarnoj

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.