Måste man laga all mat från grunden för att vara schysst mot människor, djur och natur, eller är det okej att ta genvägar via halvfabrikat och snabbmat?
I podden Schysst mat undersöker vi hur schysst snabbmat faktiskt kan vara.
Snabbmat är inte känt för att vara hållbart, men i en värld där kraven på minskat klimatavtryck blir allt högre håller det på att förändras. Mc Donalds lovar att bara ha hållbara leksaker i sina Happy Meal, Max planterar träd för att minska sin klimatpåverkan och den som tankar på OKQ8 kan avnjuta en vegetarisk dagens lunch. Kanske är snabbmat på väg att bli schysstare mat?
Även snabbmaten vi lagar hemma förändras. I mataffärernas kyl- och frysdiskar finns idag massor av veganska och vegetariska alternativ för den som är på jakt efter en snabb och enkel middag.
Vi gästas av Gustav Johansson som driver den vegetariska matsajten Jävligt gott, och Fredrik Ahlengärd, chef för kategori och butik OKQ8.
Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör We Effect. Innehållet i podden är skapat av We Effect och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.