Den storskaliga matproduktionen världen över har länge varit ohållbar. Både vad det gäller vår påverkan på jorden och på människorna som lever i dom mest utsatta områdena, som oftast är dom som producerar vår mat. Ungefär en tredjedel av all mat i världen slängs, vilket belastar jordens resurser och ekonomin. Hur och vad ska vi äta i framtiden för att dels kunna föda alla, men även göra det i samklang med naturen omkring oss?

Är framtidens mat redan här i form av nygamla bönor och food tech som bara väntar på att rullas ut internationellt? Och kan FN-mötet Food Systems Summit hjälpa världens nationer att hitta en hållbar väg framåt?

Det här ska vi utforska i det här avsnittet av Schysst Mat.Till vår hjälp i dag har vi Johanna Öhlén Meschke, marknadschef på Urban Oasis som odlar grönsaker i ett bergrum nära Stockholm, och så Per Olsson Fridh, Sverige biståndsminister om det kommande FN-mötet.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör We Effect. Innehållet i podden är skapat av We Effect och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.