Avsnittet spelades in innan kriget i Ukraina bröt ut. Situationen har gjort avsnittets innehåll än mer relevant. Höjda priser på mat och andra förnödenheter leder till ökad hunger och ett försämrat säkerhetsläge. 

Hur ska man få pengarna att räcka när matpriserna skjuter i höjden? Går det att äta både billigt ochbraeller måste man välja?    

Det är många som har svårt att få pengarna att räcka till. Och i år kan det bli knepigare än vanligt, för maten har plötsligt blivit dyrare. I ett vanligt svenskt hushåll går var åttonde krona till mat. Ju mindre pengar man har desto hårdare drabbas man av stigande livsmedelspriser. Det gäller både i Sverige och i världen. Därför slår stigande matpriser allra hårdast mot människor som lever i fattigdom. 

Vilka är det som tjänar på att maten blir dyrare?  Går det att äta både billigt och bra eller måste man välja?   

Är kanske det verkliga problemet att maten vi äter är alldeles för billig?  Det här pratar vi om i Schysst mat, podden som vill att maten ska räcka till fler.  

Vi gästas avLars Ericsson, vd  Konsumentföreningen Stockholm ochHewan Temesghen, generalsekreterare för Fairtrade Sverige.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör We Effect. Innehållet i podden är skapat av We Effect och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.