Aldrig tidigare har det funnits så lite fisk i haven som det gör idag. Måste vi sluta äta sjömat för att rädda haveneller finns det mer hållbara sätt att producera fisk? Hur ska vi som konsumenter tänka i matbutiken?
Miljarder människor världen över är beroende av fisk för sin dagliga inkomst och som mat på tallriken, men fisket är också ett stort hot mot haven och allt som lever där.
Aldrig tidigare har det funnits så lite fisk i våra hav som det gör idag, när ungefär 90 procent av de stora bestånden är hotade.Vad får det här för konsekvenser för klimatet och för dom som är beroende av fisken som sin främsta proteinkälla?
Måste vi välja bort fisken eller finns det mer hållbara sätt att producera fisk som gör att vi kan fortsätta äta med gott samvete?
Vi gästas av Inger Melander, Världsnaturfonden och Johan Ljungqvist, grundareav Gårdsfisksom gett sig in på att producera världens mest hållbara fisk.
Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör We Effect. Innehållet i podden är skapat av We Effect och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.