Özz Nûjen: Jag åker till New York när jag behöver sova
Avsnitt

Özz Nûjen: Jag åker till New York när jag behöver sova

Han är en av de främsta ståupparna. Han drog mera folk till sin show Stadsministern än vad alla partiledare gjorde när han var i Almedalen under valåret.

Özz Nûjen kan skämta om det mesta högt som lågt. Han drar fulla hus på alla arenor runt om i hela Sverige. Här berättar han för Ulf Elfving hur hans flykt till Sverige såg ut. Det var ett par dramatiska dygn då hans mamma och syskonen flydde över gränserna till Sverige. De flydde över minfält och han kan än känna lukten av hur det var den natten.- Jag var tvungen att vara tyst hela tiden sa mamma strängt, men såklart började jag tokhosta. Det var obehagligt och jag var faktiskt sängvätare i många år efter det, säger Özz.Det är ett möte som är roligt stundtals men också allvarligt och med stor kärlek till sitt land - Kurdistan och Sverige. Möt Özz Nûjen i Elfving möter.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.