Elfving möter
Avsnitt

Lena Rådström Baastad : Politiken är fantastisk, men ibland är det rätt mycket skitsnack också

Dela

På lördag väljs hon till partisekreterare för Socialdemokraterna hon ersätter Carin Jämtin som valt att lämna sitta arbete. Hon har tidigare varit ordförande för Kommunstyrelsen i Örebro.

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

Lena berättar om varför hon valt att tacka ja till det här jobbet, vad hon gör på sin fritid, hur hennes uppväxt i Örebro såg ut och vad hon berättade för Stefan Löfvén när han ringde och ställde frågan om hon ville bli ny partisekreterare.

Här får vi möta personen och politikern Lena Baastad Rådström. Hon har i många år varit Kommunstyrelsens ordförande i Örebro men lämnade politiken i början på året för att jobba på en ledarskapsbyrå. Men nu är hon alltså tillbaka i den politiska hetluften .

Hon har varit fiskrensare på Island, plockat persikor på Nya Zeeland i sin ungdom. Här får vi veta varför hon valde att gå ut på sin blogg och berätta att hon blivit kär.

- Politiken är fantastisk, men det kan ibland är det rätt mycket skitsnack också säger hon medanledning av att hon kände sig tvungen att gå ut och berätta om sin nya kärlek på sin blogg som Kommunstyrelsens ordförande.

Hon berättar också om hur det är att ständigt bli bedömd utifrån sitt utseende. Vad hon har på sig och hur hon ser ut.

- Jag är beklämd över att vi inte kommit längre, det är fortfarande ojämna strukturer, det är därför vi måste ha de där jämställdhetsglasögonen på oss hela tiden, säger Lena Baastad Rådström till Ulf Elfving i söndagens Elfving möter.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.