I dagens avsnitt lagar Paolo Cotelleta alla Neapolitana (Neapolitansk lövbiff) ihop med vår gäst Enzo 🇮🇹
Recept:
4 personer
Ingredienser:
500 gr lövbiff eller kalvfilé
4 ägg
Ströbröd
Vetemjöl
1-2 citroner delad i 4 delar
Salt
50 gr parmesanost
Solrosolja eller majsolja
Tillagning:
Vispa äggen med riven parmesanost och salt i en skål. Lägg i det skivade köttet i skålen och låt vila i ca 1 timma i kylskåp så att köttet möras och marineras.
Förbered och blanda ströbröd och ev. lite vetemjöl i en tallrik. Efter en timma panerar du köttet.
Värm upp oljan i en stekpanna och stek köttet tills det fått färg. Ca 3 minuter på varje sida.
Lägg köttet på hushållspapper en kort stund så att oljan absorberas.
Servera på bordet med citronklyftor och flingsalt.
Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Paolos kök. Innehållet i podden är skapat av Paolos kök och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.