I dagens avsnitt lagar Paolo Cotelleta alla Neapolitana (Neapolitansk lövbiff) ihop med vår gäst Enzo 🇮🇹


Recept:


4 personer

Ingredienser:

500 gr lövbiff eller kalvfilé

4 ägg

Ströbröd

Vetemjöl

1-2 citroner delad i 4 delar

Salt

50 gr parmesanost

Solrosolja eller majsolja


Tillagning:

Vispa äggen med riven parmesanost och salt i en skål. Lägg i det skivade köttet i skålen och låt vila i ca 1 timma i kylskåp så att köttet möras och marineras.


Förbered och blanda ströbröd och ev. lite vetemjöl i en tallrik. Efter en timma panerar du köttet.


Värm upp oljan i en stekpanna och stek köttet tills det fått färg. Ca 3 minuter på varje sida.


Lägg köttet på hushållspapper en kort stund så att oljan absorberas.


Servera på bordet med citronklyftor och flingsalt.


Buon appetito!


P|C

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Paolos kök. Innehållet i podden är skapat av Paolos kök och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.