I dagens avsnitt lagar Paolo Melenzane alla parmigiana (Aubergine á parmesan)
Recept:
Melenzane alla parmigiana (Aubergine á parmesan)
4-6 personer
Ingredienser:
6 auberginer
2 tomatburkar hela a 400 gram eller passerade tomater
2-3 mozzarella
120 gr Parmesanost
Färsk basilika
4 klyftor vitlök
Salt
Solrosolja eller majsolja
Olivolja
Börja med tomatsåsen! Hetta upp vitlöksklyftorna delade i två delar i olivolja, lägg i tomaterna som om de är hela ska ha mixats eller delats med en gaffel. Lägg i färsk basilika, salt och låt puttra på svag värme.
Börja med att skära auberginen i skivor, lägg dem på en ren diskhandduk med lite salt ovanpå. Detta gör att vattnet går ur. Låt dem ligga där i ca 30 minuter. Stek dem därefter i solrosolja eller majsolja, på relativt hög värme tills de får färg. Alternativt tillaga dem i en airfryer och spruta oljan på eller blanda dem med olja.
Riv ca 120 gram parmesanost och lägg i en skål.
Ta en ungsform och varva auberginen, tomat, skivad mozzarella, tomatsås och parmesanost.
Sätt in i ugnen i ca 30 minuter på ca 180 grader i varmluftsugn eller 200 grader i vanlig ugnsvärme.
Servera toppad med färsk basilika, riven parmesanost och gott bröd eller som ett tillbehör.
Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Paolos kök. Innehållet i podden är skapat av Paolos kök och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.