Hästlivets femte avsnitt gästas av Jamila Berg somdriver sin egen islandshästverksamhet. Sedan barnsben har islandshästarna varitJamilas stora passion och som 9-åring tävlade hon sitt första SM. Idag representerarhon islandshästlandslaget och kan stoltsera med 14 SM-guld, 1 NM-guld och 2 NM-silver.Jamila berättar om sitt hektiska liv där hon i sin verksamhet bedriver avel,hingststation, träning, försäljning och utbildning. Utöver det tävlar hon självoch är dessutom domare. Hur hinner hon egentligen med allt? Bakom framgångarnaligger mycket slit och Jamila tar oss med bakom kulisserna.

Hon berättar också om fördomarna som islandshästryttare tampas med och hur detegentligen fungerar att tävla med islandshästar. Hur känns det att behöva säljaen häst man kommit nära? Vilket pris får man betala för att satsa allt påhästarna? Och vilket tips har hon till den unga ryttaren med stora drömmar?

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveland Djurförsäkringar. Innehållet i podden är skapat av Sveland Djurförsäkringar och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.