För ett decennium sedan upplevde min gäst, som väljer att vara anonym på grund av respekten till sin famil, ett andligt uppvaknande. Hans universitetsstudier hade hjälpt honom att pricka hål i cirkelargument och hans kritiska tänkande ledde honom till insikten att Jehovas vittnen inte var den gudomliga organisation han en gång trott.

Själv var han i princip redo att lämna, men svårigheten kom omkring fru och barn. Hans fru var fast övertygad om att detta var sanningen. Knäckfrågan: Hur kan man leva ett fritt liv utan att riskera att förlora sin stora kärlek?

I detta samtal delar han med sig av sin resa, ett liv på en lina där balanseringen åt alla håll har varit en konst. Han diskuterar utmaningarna med att uppfostra barn på ett diplomatiskt sätt för att undvika förvirring, samtidigt som han inte kompromissar med sina övertygelser. Han berättar om livet med en utesluten bror han vill ha kontakt med, och om sitt uppdrag som biträdande tjänare.

Följ med oss i detta djupgående samtal där han öppnar upp om sin personliga resa, de utmaningar han har mött och de lärdomar han har dragit. Det är en berättelse om tro, kärlek, föräldraskap  och sökandet efter sanning, berättad av en man som fortfarande navigerar existentiellt med öppet medvetande och med relationellt målsikte#jehovas#jehovasvittnen#utesluten#pimo#vakna#församling#kristen

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Karoline Lindboe Englund. Innehållet i podden är skapat av Karoline Lindboe Englund och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.