Jenny är en sökande, ensamstående mamma på 1980-talet. Hon byter Stockholms pulserande liv mot Skånes lugn. Som nyinflyttade får barnen nya kompisar i skolan. Ett av barnen har föräldrar som är Jehovas vittnen.

Jenny tar chansen att ställa alla frågor, som kyrkan inte har kunnat svara på, till väninnans mamma och snart är ett studium igång. Innan hon vet ordet av är hon döpt och kämpar för att hålla sina små barn i schack på Rikets Sal. Inom loppet av några år är hon gift med en medlem i församlingen.

Mannen som Jenny gift sig med visar sig vara en dubbelnatur. I offentlighetens ljus är han vänlig och hjälpsam, men hemma visar han upp en mörkare sida. Han är grym och manipulativ och misshandlar Jenny psykiskt genom systematisk utfrysning i flera veckor, ibland månader, utan uppenbar anledning. Barnen blir inlåsta om de inte lyder mannens befallningar och Jennys självkänsla och hälsa bryts gradvis ner under deras mångåriga äktenskap.

Mannens beteende är så extremt att hans exfru skrivit en bok om honom, "Flykten från spelad trygghet". Den gavs ut två år innan Jenny gift sig med bokens huvudperson.

Många i församlingen hade rått Jenny att inte läsa boken. Det leder till att Jenny ovetandes kliver in i ett äktenskap som resulterar i 14 år av psykisk misshandel av henne och hennes tre barn.

Följ med i ett gripande samtal med Jenny som delar med sig av sin resa från förtryckt kvinna till självständig individ. En kvinna som nu, äntligen, har hittat kärleken, friskheten och livets sanna lycka.

Om du önskar få kontakt med Jenny, kan du enklast nå henne på Facebook: https://www.facebook.com/jenny.burle.

Boken "Flykten från spelad trygghet", skriven av Susanne Fredriksson och utgiven 1990, kan hittas på Bokbörsen: https://www.bokborsen.se/view/Fredriksson-Susanne/Flykten-Fr%C3%A5n-Spelad-Trygghet-Den-Spelade-Tryggh/11857177.

#Vakna#jehovas#Jehovasvittnen#utesluten#församling#skilsmässa

 

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Karoline Lindboe Englund. Innehållet i podden är skapat av Karoline Lindboe Englund och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.