Dyk ner i en värld av tro, förlust och självupptäckt i vår senaste podcastepisod. Vi är glada att presentera en djupgående intervju med Maya Rondahl - en begåvad författare, Lunds universitetsalumn och en kvinna med en stark personlighet och djup självkännedom. Trots dessa attribut blev Maya en del av Jehovas vittnen som vuxen, och tillbringade 20 år av sitt liv i denna tro, trots att hon aldrig riktigt trodde på den.

Under dessa två decennier dras Maya allt längre bort från sig själv och sitt äkta jag, vilket gör det omöjligt för henne att förena sin inre sanning med hyckleriet hon möter inom församlingen och det dubbelliv som hennes man lever. Detta äter upp Maya inifrån och ut, till slut bestämmer hon sig för att bryta loss.

I detta varma och insiktsfulla samtal får vi följa Mayas väg in i Jehovas vittnen och hennes modiga resa ut ur det. Det är en berättelse om identitet, mod och transformation.

Maya Rondahl, den hyllade författaren till "Violhjärtat", vilken även finns som ljudbok på Storytel, bjuder oss på en inblick i hennes egen resa. Bortom hennes framgångsrika roman "Violhjärtat" är Maya i färd med att ge ut en uppföljare som skildrar nästa fas av hennes resa. I sommar (2023) kommer vi också att höra henne i P3, där hon deltar i samtal om den svenska psykiatrin och frågor om psykisk ohälsa.

Gå inte miste om denna intensiva episod! Följ med på Mayas berättelse och låt dig inspireras av hennes kamp att återupptäcka sig själv och hitta sin rätta plats i världen.#JehovasVittnen #utesluten #Vaknamedkarolineochgäster #församling #kristen #sekt #kult

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Karoline Lindboe Englund. Innehållet i podden är skapat av Karoline Lindboe Englund och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.