Juridikens värld
Avsnitt

Hållbarhetsreglerna på finansmarknaden – sustainable finance, riskhantering och centrala regelverk för värdepappersmarknaden

Dela

Under de senaste åren har medvetenheten om våra utmaningar med den globala uppvärmningen ökat och därmed också fokus på finansmarknadernas roll i den nödvändiga omställningen mot ett mer hållbart samhälle Finansmarknaden har nämligen möjlighet att bidra med det som den kan bäst - att allokera kapital till vinstdrivande verksamheter som samtidigt bidrar till miljömål eller sociala mål. Sustainable Finance, eller hållbar finans, har därför seglat upp som ett centralt begrepp på finansmarknaden de senaste åren. I det här avsnittet pratar vi med Magnus Schmauch, Juris doktor och Senior Counsel på Wigge och Partners advokatbyrå samt författare till boken ”Hållbarhetsreglerna på finansmarknaden”.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Norstedts Juridik. Innehållet i podden är skapat av Norstedts Juridik och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.