Den 48:e gästen i "Talk to me" heter Oscar Zia.

Här hör ni en intervju mellan Sarah Dawn Finer och den nyss fyllda 25 åringa sångaren/låtskrivaren/programledare och skådespelaren som har sjungit sig ut till hela Sverige, från en by utanför Malmö.

Som 15 åring kom Oscar med i Svenska X Factor och tog sig till åttonde plats i tävlingen. Och med det så öppnades det dörrar.

2013 ställde han för första gången upp i Melodifestivalen när han körade med Behrang Miri på låten ”Jalla Dansa Sawa” och han släppte sin debutsingel ”#fail. 2014 tävlade han i Melodifestivalen solo och släppte även sitt första album ”I dont know how to dance”. Tydligen kunde han dansa så pass bra att han ändå kom 2:a i "Lets Dance", 16 år gammal.

2016 tävlade han igen - denna gång med låten Human, som även den, gjorde att han slutade 2:a i hela tävlingen.

Däremellan har det blivit allt ifrån Diggiloo turnéer och radio program till att leda galor. De senaste åren har vi även sett honom som skådespelare. Som programledare har bland annat lett Rockbjörnen, Melodifestivalen och P3 Guld och varit ambassadör i Musikhjälpen. 

På P3 har han jobbat av och ann med radioprogram sen 2014, och just den senaste tiden är han både aktuell med ny egenskriven musik på svenska, som skådespelare i två tv-serier, med ett radioprogram å P3 med Hanna Hellqvist, och dessutom har han fått äran att leda hela melodifestivalen igen 2022. Men denna gången helt själv! Inte illa …

Hör honom prata om en italiensk uppväxt i en Svensk by, som en del av en stor famil med 5 syskon.

Hur han stack ut med sin personlighet och modet att vara med talangtävlingar och sen söka till TV tävling, tidigt slungade in honom i en helt ny värld. Hur var det att hamna i Stockholm ensam som 15-16 åring och göra TV tävlingar?

Hur är det att behöva känna att man måste "välja att komma ut som gay" för att kunna vara sig själv, och sen vinna pris som årets Homoi på Qx galan, innan man egentligen ens riktigt vet vem man är.

Vad driver honom som låtskrivare och varför vill han nu bara göra glad musik nu?

Varför har han så mycket äldre vänner, varför är han besatt av "Du måste finnas" och Helen Sjöholm, och vad är han mest rädd för inför att vara ensam programledare för MF 2022? De och mycket mer hör ni i detta avsnitt med Oscar Zia!

Mycket Nöje!

"Talk to me" produceras av SDF Entertainment AB

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sarah Dawn Finer. Innehållet i podden är skapat av Sarah Dawn Finer och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.