I avsnitt 46 av ”Talk to me”

intervjuar Sarah Dawn Finer skådespelerskan, manusförfattaren, komikern, guldbaggevinnaren & illustratören Bianca Kronlöf. 

Redan tidigt visste hon att hon ville skådespela och efter hårt jobb hamnade hon på  Teaterhögskolan i Göteborg. Men det var på Youtube som hon slog igenom 2002, med sin rollfigur ”Snubben”. 

Hennes satiriska humor slog ann en unik och samhällskritisk ton som genom den rollfiguren och många andra hon spelat och skrivit, belyser samhällsfrågor, femimism, och rasism. Det har hon fortsatt med sen dess i olika teaterföreställningar, tv program och egna serier. 

I ”Full Patte” på Svt flow, skrev hon och hennes syster Tiffany Kronlöf en egen humorserie som dom också spelade huvudrollerna i. 

Som skådespelerska har varit verksam på Stockholms Stadsteater, Dramaten och Orionteatern i Sthlm och Stora Teatern i Göteborg.

2016 fick hon en guldbagge för Årets Nykomling efter huvudrollerna i två norska långfilmer: Svenskjävel och Världen väntar. Vi har också sett henne i t.ex Tunn is och nu senast som Liana i TV-serien DEG.

Våren 2021 publicerade hon ett par klipp med offentliga brev på sin Instagram. Breven var en reaktion på bland annat SVT dokumentären ”Persona non grata”. 

Reaktionenerna på dom inläggen ledde till att hon skrev till boken ”Brev till mannen” som det samtalas om i denna intervju. 

Ett ärligt samtal om finskhet, svenskhet, systemet, feminism, konst, kultur, att vara kvinna, livet och allt däremellan hör ni i veckans ”Talk to me”. 

Mycket nöje!! 

”Talk to me” produceras av SDF Entertainment AB

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sarah Dawn Finer. Innehållet i podden är skapat av Sarah Dawn Finer och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.