I avsnitt 47 av "Talk to me", hör ni ett ärligt intervju samtal mellan Sarah Dawn Finer och artisten - Peter Jöback.

I juni 2021 fyllde han 50 år och är aktuell med ny musik i och med ”Så Mycket Bättre”, och har precis skrivit sina memoarer i boken ”Att bära sig själv”. Som artist och låtskrivare har han sen 1993 släppt hela 12 soloalbum och ett flertal live album, både på engelska och svenska. Hans julskiva ”Jag kommer hem igen till jul”, har både kommit att bli en svensk klassiker, och dessutom lett till en långfilm som vann Guldbaggens publikpris. 

Han har fått kungamedalj och legat 110 veckor på svensktoppen med ”Guldet blev till sand”: 

Han har gjort en flertal soloturnéer, shower, och tv-dokumentärer under åren.

Bland annat med egenproducerade ”I Love Musicals”.

På scen har han spelat huvudroller i musikaler som Fame, Kristina Från Duvemåla, Miss Saigon, Häxorna i Eastwick, Cabaret, Sweeny Todd, Livet är en schlager & som Fantomen i Phantom of the Opera. Inte bara i Sverige och Danmark utan han är en av dom få, som också gjort succé i Londons West End och på New Yorks Broadway. 

CV:t är långt, succéerna är många och bredden är stor. 

 

Men, vem är egentligen mannen bakom rösten, och vem var pojken Peter?

Svaren har alltid funnits i musiken, men i livet har det varit svårare att förstå. Både för honom och för hans omgivning.

Hör hur han som vuxen, modigt berättar sin historia.

Om att gå från mörker till ljus. I hopp om att vilja läka andra och att läkas

Om att aldrig vara nöjd och varför revanschlusta blev hans största drivkraft, om att inte få vara den man är, karriärhets, kreativitet, disciplin, destruktivitet och en vilja att bli älskad och sedd. Särskilt i och med en uppväxt som var kantad av hemligheter och även av sexuella övergrepp. Om kärleken till musiken, konsten och teatern. Om att våga älska och bli älskad.

"Talk to me" är producerad av SDF Entertainment AB

 

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sarah Dawn Finer. Innehållet i podden är skapat av Sarah Dawn Finer och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.