Rebecka och Jens Peter från Fria Barn möter Micke Gunnarsson.

Vi vill våra barn väl och att det ska gå bra för dom i livet. Men gå bra, vad betyder det egentligen? Varför lever vi så mycket för framtiden? Och varför är vi så fixerade vid framtiden och så rädda för att vi (eller våra barn) ska välja fel?

Micke Gunnarsson är trebarnspappa, föreläsare, författare och stor inspiratör på sociala medier där han är aktiv att diskutera med föräldrar, pedagoger och ungdomar kring frågor som rör livet, skola, välmående, föräldraskap och relationer.

I det här avsnittet pratar Micke bland annat om varför vi inte kan leva med en önskan om att ha ett facit för livet där vi kan se vad våra handlingar och val leder till. Och om varför vi behöver ha tillit till livet och processen.

Ett samtal om föräldraskap, skola, välmående och livet.

Vill du veta mer om Rebecka och Jens Peters tankar om vad som händer när vi vuxna är in och petar i våra barns liv och lärande? Lyssna på tidigare avsnitt med henne, Anna och JP där de pratar om fria barn, samtyckesprincipen och självstyrt lärande.

Här kan ni läsa mer om Micke och hans bakgrund: 

https://mickegunnarsson.se/om-mej/

Och här kan ni följa Micke:

Mickes instagram: https://www.instagram.com/mickegunnarsson

Facebook: https://www.facebook.com/mickegunnarsson.page/

Vill du läsa mer om oss?

www.tankesmedjantillit.se

https://www.facebook.com/tankesmedjantillit/

www.instagram.com/tankesmedjantillit

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Tankesmedjan Tillit. Innehållet i podden är skapat av Tankesmedjan Tillit och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.