Entreprenören, investeraren och filantropen Gunilla von Platen berättar om sina extremt optimerade dagar och ett huvud som en popcornkastrull när hon ska sova.

Hon är nu också programledare i nya The Apprentice Sverige på TV4. Där Donald Trump i den amerikanska versionen bekymmerslöst strösslade med: "You´re fired", avskyr Gunilla von Platen att säga upp personer. Men hon demonstrerar hur hon själv gör – genom att säga upp Cissi Elwin som intervjuare i podden. 

Hon berättar om sexism och rasism hon själv mött i företagsvärlden. ”Jag vet inte hur många gånger jag har suttit i fosterställning och bara gråtit och tänkt att jag ger upp.”

Med tiden har Gunilla von Platen lärt sig att ge lite aviga och udda entreprenörer extra tid – för att det lönar sig.

Cissi Elwin ställer henne inför olika dilemman. Hur hanterar hon en entreprenör som hon investerat i som visar sig ha kriminella vänner? Eller en affärsidé som är lysande för klimatet, men inte ger snabb vinst?

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Tidningen Chef AB. Innehållet i podden är skapat av Tidningen Chef AB och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.