Linda H Staaf är chefen med en nyckelroll i kampen mot gängkriminalitet och skjutningar. Utifrån det hon ser – hur tar samhället bäst itu med problemen? "Det är inte fel att ställa krav. Att ställa krav är att bry sig", konstaterar hon.

Hon är chef för polisens underrättelseverksamhet NOA sedan 2015 och ledde den svenska delen av arbetet med Encrochat och Anon i den FBI-ledda operationen Trojan Shield, där 155 gängkriminella greps. Den gången fick vi veta, men för det mesta får Linda H Staaf och hennes medarbetare nöja sig med internt beröm för sitt hemliga arbete. Hur leder, kommunicerar och motiverar hon som chef i en så känslig verksamhet?

Dessutom berättar Linda H Staaf om sina erfarenheter av att som kvinna ta sig till toppen i en mansdominerad miljö. 

Som chef arbetar hon mot utanförskap på arbetsplatsen: ”Utan det brister lojaliteten och det uppstår negativa tankar och dålig arbetsmiljö".

Linda H Staaf beskriver sig som introvert. "I perioder får jag kämpa för att inte stänga dörren till mitt rum."

Cissi Elwin ställer henne inför några olika dilemman. Hur mycket delar hon med sig av till en nära vän efter en skitdag på jobbet? Hur hanterar hon en hotfull situation när hon inte är i tjänst?

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Tidningen Chef AB. Innehållet i podden är skapat av Tidningen Chef AB och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.