Modig eller galen? Vännernas reaktioner var blandade när Annemarie Gardshol tog toppjobbet på PostNord. Den svensk-danska postjätten med 28 000 anställda var i en djup kris, både lönsamhets- och förtroendemässigt, när hon blev Sverigechef 2018 och sedan koncernchef 2019.

”Jag möttes av en enorm revanschlystnad i organisationen, ett riktigt jädrar anamma. Det var där jag hämtade min kraft”.

Annemarie Gardshol berättar om arbetet med att vända bolaget, bland annat med en ledarskapsmodell formad som en diamant och genom att sätta medarbetarna främst.

Sju år som managementkonsult på McKinsey har format henne, men hon har förändrats – från extremt uppgiftsorienterad till att lägga fokus på människorna och kulturen. 

Hon berättar om jobbet med att digitalisera ett bolag med en nära 400 år lång historia och hur hon gör för att lära känna de 250 högsta cheferna i PostNord. Dessutom delar hon med sig av dilemmat att sitta på två chefsstolar samtidigt och tipsar om hur hon vänder en riktig skitdag.

Cissi Elwin ställer henne inför några olika dilemman. Vad gör hon när ett extrainsatt kvällsmöte krockar med ett viktigt födelsedagsfirande? Eller när hundälskaren Annemarie Gardshol konfronteras med en råbarkad husse utan koll på hunddressyr?

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Tidningen Chef AB. Innehållet i podden är skapat av Tidningen Chef AB och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.