Hur kan vi göra skoltallriken mer hälsosam och hållbar i Sveriges alla kommuner? Och hur kan vi få matinnovatörer, entreprenörer och forskare att tillsammans med offentlig sektor driva utvecklingen av framtidens mat inom offentliga kök? Matlaboratoriet har träffat Samir El-Sabini, tidigare VD för startuphubben SUP46, med bakgrund inom Arla Foods och Sveriges Elevkårer och Sara Jervfors kostchef i Södertälje och Gnesta kommun och projektchef för MatLust för att djupdyka i dessa frågor. Samtalet äger rum på Bistro Braxen i Oxbacksskolan i Södertälje, ett testbäddskök där nya produkter som hönsburgare och gråärtsfalafel tas fram och testas på skoleleverna.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Openlab, Per Styregård. Innehållet i podden är skapat av Openlab, Per Styregård och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.