Levde Alice Miller som hon lärde?

Människan har utvecklat en psykisk förmåga att undvika smärtsamma erfarenheter, för att det vänder oss bort från livet—gör ont och skadar oss. Vi undviker den heta elden för att den bränner vår hud. Men kanske lika starkt, om inte starkare, verkar vi utvecklat en förmåga och strävan att inte glömma bort våra smärtsamma erfarenheter. Denna psykiska paradoxala drivkraft, har många ägnat sitt yrkesliv åt att undersöka. En något kontroversiell figur som gjorde det var just författaren och psykoanalytikern Alice Miller, eller Alicija Englard som hennes ursprungliga namn egentligen var. För en tid sedan gav hennes son Martin Miller ut en biografi om sin mor. Bilden av Alice Miller vänds med detta upp och ner. Vem var denna psykoanalytiker egentligen, och levde hon som hon lärde?

Gäst i programmet är Daniel Kraft, psykolog och verksam i Stockholm sedan flera år. Daniel arbetar med integrationsterapi utifrån Ingeborg Bosch och Jean Jensons.

Producerad, mixad och masterad av SPV. Medverkande: Gustaf Lunch och Daniel Kraft.

Musiken i programmet:

Titel: Irja p.I & II samt Kal Zathynn ur "Irja"

Artist: Onomi

Titel: Kernel ur "Kernel LP 2008-2015"

Artist: Onomi

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Gustaf Lundh. Innehållet i podden är skapat av Gustaf Lundh och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.