Välkomna till ett nytt program där sport och idrott betraktas ur socialt och kulturellt perspektiv. Första programmet handlar om supporterkulturen.

En supporters liv pendlar ofta mellan rusig lycka och magsår. Att med årskortet i hand följa ett lag  som rasar som ett blylod genom seriesystemet. Och ibland tvärtom, segerns sötma, avancemang, nya värvningar och jublande läktare. Vi träffar Katarina Kuick som följer sitt Hammarby i alla väder. Vår reporter Deniz Merdol följer också basketlaget Udominates supportrar som kämpar för att skapa en fankultur i Umeå. Frälsta fans fyller läktarna hos Hammarby, Skellefteå eller Sävehof. Men det kan också handla om kärleken till en sportkultur man inte kan leva utan. Ellen Johansson från Värmland berättar om sitt galna förhållande till rally, som började redan i pappas bilverkstad när hon var liten.Och hur ser läktar och fankulturen ut på andra sidan Atlanten, är det bara popcorn, hamburgare och underhållning? SR:s korrespondent Agneta Furvik går på baseball i USA.Sport i P1 söndag 10 maj 08:05 (repris söndag 19.03 och natten mot tisdag kl. 03.02.)Programledare Gunnar Bolin.Reporter Deniz Merdol. Producent Peter Sandberg.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.