Varför sups det i samband med idrott? Möt historikern Lennart Johansson som har forskat om idrott och alkohol i Sverige, och handbollslegenden Magnus Wislander som spelat i ölets hemland Tyskland.

Hör idrott och alkohol ihop? Självklart inte, säger en del, medan andra tycker att sport och några bärs hänger ihop lika självklart som nubbe till sillen. Dessutom sponsrar ölbryggerier flera svenska klubbar och snart har vi en sportbar i varje gathörn.Även idrottare har svårt att spola kröken. Löpsedlar om berusade sportstjärnor tycks lika vanliga som nyheter om rockstjärnor och TV-kändisar som tagit till flaskan.I veckans program träffar Sport i P1 historikern Lennart Johansson som skrivit boken Vilka spolar kröken? Och handbollslegenden Magnus Wislander berättar om öl och idrott i Tyskland.Reportern Deniz Merdol går på sportbaren O´Learys och vår korrespondent i London, Staffan Sonning, tar en pint på puben före avspark.Söndag 17 maj 8:05 i P1(repris söndag kväll 19:03)Programledare Gunnar Bolin. Reporter Deniz Merdol. Producent Peter Sandberg.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.