Har alla en chans inom ridsporten oavsett bakgrund? Christian Olsson och Maria Gretzer pratar om ekonomin som krävs för att satsa som ryttare.

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

Det går hett till i poddstudion när Christian kallar ridsporten för snobbsport! Maria framhåller istället det hårda arbetet i stallet, och berättar hur hon fick slita som ung ryttare i Tyskland. Men Christian kontrar med en artikel där den tyska hoppstjärnan Lars Nieberg menar på att det har blivit svårare att nå toppen inom ridsporten, om man inte kommer från en välbärgad familj.

Gäst är Susanna Hedenborg, professor i idrottsvetenskap vid Malmö Universitet. Susanna svarar på frågan om vem som helst, oavsett bakgrund, kan bli toppryttare.

Ridpodden med Christian Olsson och Maria Gretzer

I Ridpodden dissekerar de erfarna sportkommentatorerna Christian Olsson och Maria Gretzer ridsporten tillsammans med andra skarpa experter. En ny dimension av ridsport – och roliga anekdoter från världens alla ridsportarenor.

Lyssna på Ridpodden i appen Sveriges Radio Play.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.