Om hårt arbete, rätt hästar, sponsorer och vad man måste försaka för att bli bäst. Christian Olsson och Maria Gretzer reder ut vad som krävs för att ta sig till den absoluta toppen inom dressyr, fälttävlan och hoppning tillsammans med några av Sveriges främsta ryttare.

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

Johanna Due-Boje är på väg upp till dressyrtoppen och slog igenom på hög internationell nivå vid världscupsfinalen i början av 2023 tillsammans med hästen Mazy Klövenhöj. I Ridpodden berättar Johanna hur det kommer sig att hon valde dressyr från första början och hur mycket arbete hon måste lägga ner för att kunna bekosta sin elitsatsning.

Sara Algotsson Ostholt, som länge har varit ett namn inom fälttävlan, avslöjar i podden att hon de senaste åren inte har varit nöjd med sin ridning – och vad hon har gjort för att ändra på det! Christian och Sara minns OS-silvret i individuell fälttävlan i OS 2012 med hästen Wega, silvret som kunde varit ett guld.

Henrik von Eckermann: Mer hästnörd kan man nog inte bli

Världens bäste hoppryttare, VM- och OS-guldmedaljören, världsettan, Henrik von Eckermann berättar om sin speciella ridstil och hur han tror att framtidens ridning ser ut, hur besviken har var efter att ha rivit vid världscupfinalen 2018 med hästen Mary Lou och hur hans olika hästar har hjälpt honom att nå toppen.

Slutligen hör du Ann-Catrin "Ancan" Carlsson, assisterande förbundskapten i hopplandslaget, som menar på att hårt arbete – och nörderi – slår talang vilken dag som helst.

I Ridpodden dissekerar de erfarna sportkommentatorerna Christian Olsson och Maria Gretzer ridsporten tillsammans med andra skarpa experter. En ny dimension av ridsport – och roliga anekdoter från världens alla ridsportarenor.

Lyssna på Ridpodden i appen Sveriges Radio Play.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.