Om hur hoppsporten har utvecklats genom åren och att banorna har blivit tekniskt svårare. Christian Olsson och Maria Gretzer gästas av en av Sveriges mest meriterade banbyggare.

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

Christian och Maria diskuterar vad som utgör bra och dåliga banor idag, och hur farlig hoppsporten var på 70-talet. Maria berättar vilken hindertyp som flest toppryttare brukar ha problem med och så minns hon med fasa de gånger Christian skulle intervjua Henrik von Eckermann om vattengraven!

Banbyggare Peter Lundström gästar och avslöjar hur det går till när han och kollegorna ritar banor – det innefattar bland annat servetter! Och så kommenterar Peter kritiken som uppstod efter att många ekipage rev på Gothenburg Horse Show i februari 2023.

Ridpodden med Christian Olsson och Maria Gretzer

I Ridpodden dissekerar de erfarna sportkommentatorerna Christian Olsson och Maria Gretzer ridsporten tillsammans med andra skarpa experter. En ny dimension av ridsport – och roliga anekdoter från världens alla ridsportarenor.

Lyssna på Ridpodden i appen Sveriges Radio Play.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.