Söndagarna med Stina Wollter

Hur kan vi uppmuntra till rörelseglädje utan att samtidigt bidra till utseendefixeringen? En stor och viktig fråga i tider där ätstörningar ökar lavinartat. Stina Wollter

För söndagens gäst Oscar Salazar Aros handlar träning och hälsa om en helhet, där varje del är viktig. Denna malmöit är en People's trainer som träffas utomhus, gärna utanför den centrala staden. Dit kan man komma som man är med sin kropp, utan särskilda kläder eller förkunskaper och ingå i en social gemenskap.

För Oscar är träningen nästan en slags folkrörelse för att skapa möten och minska segregation. Han vill att träning ska vara jämlik, tillgänglig för alla och bygga på trygghet. I Oscars värld är det här en kollektiv händelse, som syftar till att vi alla bidrar för att tillsammans ta hand om varandra. Hör Stina och Oscars samtal söndag 11 november kl 23.05-00.00 i Sveriges Radio P4.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.