Kul att ni håller på! Det är en fras som kulturlivets eldsjälar vant sig vid att höra. Konstnärerna Annica Einarson och Anna-Stina Erlandsson startade till och med ett projekt med den titeln, efter att ha fått flera avslag på projektansökningar som avslutades med den käcka frasen. I Karsten Thurfjells kulturdokumentär träffar vi några av de kulturtanter och inte minst kulturgubbar som oförtröttligt driver vidare sina projekt.

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

Vi möter

- teaterteknikern Ulf Hedberg som tillsammans med scenografen Gunnar Steneby gjort kompletta ritningar för Masthamnsoperan, landets nya nationalscen för opera, musikteater och dans,

- vänföreningen kring Saxå kammarmusikfestival som stödjer Peter Eriksson, altviolinist som årligen samlar en vid krets av medmusiker för en veckas högklassig kammarmusik,

- Arthur Hultling, som i 21 år arrangerat skulpturutställningen vid Landsorts fyr på Öja längst söderut i Stockholms skärgård, och driver det vidare, nu vid 88 års ålder.

…och i grunden kanske det är just för att det är så kul att hålla på.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.