Håll i hattarna - för denna vecka blåser en varm bris av ledarskapsvindar genom poddrummet. Vi gästas nämligen av ledaren och ledarskapsexperten Maria Narbom, VD på Move Manegement!

Innan vi går in på veckans tema får vi nöjet att lära känna Maria lite mer som person. Vi får bland annat reda på vilken ö som är hennes favorit ö, vart hon drömmer om att dricka cappucino och vilket brädspel hon för stunden fastnat stenhårt i.

Vi rör oss sedan vidare till veckans kärnämne - framgångsrikt ledarskap!

Tillsammans med Maria diskuterar vi flera perspektiv och landar bland annat i flera goda egenskaper som en framgångsrik ledare bör besitta (eller lära sig). Vi pratar även om varför man som ledare bör lyssna mer än man pratar och vikten/nyttan av att skapa förutsättningar för andra att växa!

Maria förklara begreppet resilientledarskap och lär oss om hur man kan återhämta sig från motgångar och samtidigt se misslyckanden som ett lärande och en källa till mod.

Vi får även reda på vilka favoritledare poddarna har och varför vattendelaren Moses, lite otippat, dyker upp som en favorit!

Vi hinner även med att prata om psykologisk trygghet, tillit vs kontroll och coachande ledarskap innan det är dags att runda av veckans avsnitt. Men innan mikrofonerna stängs av hinner poddgänget skicka med konkreta tips till framtidens ledare. Detta vill du inte missa!!

*** Tack Maria för att du ville komma till Örebro och podda med oss! Dina tankar och reflektioner förgyllde veckans avsnitt till nya höjder och vi hoppas att du snart kommer tillbaka och hälsar på oss igen!

Deltagande: Maria Narbom (Move), Erik Ågren, och Alexander Dahlberg

Böcker:

Start with why” - Simon Sinek

Thinking in systems” - Donella H Meadows

Mod att leda” - Brene Brown

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Framtidens Bolag. Innehållet i podden är skapat av Framtidens Bolag och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.