Techskaparna
Avsnitt

#28 - Björn Crona, från XENSE Vision och uppfinnare av PhotoPearls, om att självfinansiera sitt företag via consulting och vända en uppsägning till en möjlighet

Dela

I det 28:e avsnittet av TECHSKAPARNA intervjuar Anna Leijon Björn Crona som är uppfinnare av PhotoPearls och grundare av XENSE Vision. Photo Pearls är en mjukvara som översätter fotografier till instruktioner för pärlplattor - någonting som han uppfann och sålde för tjugo år sedan och som används än idag. Xense, Björns nuvarande företag, assisterar i trafiken generellt och självkörande bilar specifikt med data från kamerasensorer i svåra trafiksituationer som exempelvis korsningar. Med hjälp av egenutvecklade stereokameror fås en 3D-bild av miljön som kompletterar den begränsade synvinkel som det enskilda fordonet har att utgå ifrån. Björn delar med sig av sin spännande entreprenörskapsresa i vilken han har brottats med att försöka validera sin idé och få den kommersiellt gångbar, men också av utmaningen med att vara själv som grundare, bli uppsagd, att finansiera sig via consulting och mycket annat. In och lyssna på hans spännande resa och glöm inte bort att prenumerera på podden!

Bra länkar:

XENSE Visions hemsida

XENSE Visions Linkedin

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Techskaparna. Innehållet i podden är skapat av Techskaparna och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.