Techskaparna
Avsnitt

#27 - Daniel Forsgren, från tidigare Protracer och numer Toptracer, om att bygga ett av Sveriges största sportstechbolag som omsätter 100-tals miljoner

Dela

I det här avsnittet av Techskaparna intervjuar Anna Leijon Daniel Forsgren som har grundat det som idag heter Toptracer, men som då hette Protracer, och har utvecklat världsledande teknik för att filma golf. Det startade med att Daniel själv var frustrerad över hur dåligt sporten golf gjorde sig på TV och framförallt hur svårt det var att följa den lilla vita golfbollen. Med ny kamerateknik med sensorer och mjukvara som kunde följa golfbollen revolutionerades golf-TV-tittandet med hjälp av hans patenterade uppfinning. På senare år har de lanserat mycket mer funktionalitet, som kameraassistans på driving ranges, men visionen han hade från början lever kvar än idag - och det är att förbättra golfupplevelsen med grafik och statistik. Idag omsätter de hundratals miljoner kronor och finns över hela världen. Lyssna in på hans otroligt spännande entreprenörskapsresa och glöm inte bort att prenumerera på podden! Finns där poddar finns.

Bra länkar:

Toptracer

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Techskaparna. Innehållet i podden är skapat av Techskaparna och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.