Techskaparna
Avsnitt

#26 - Sveriges största finansinfluencer, Jan Bolmeson, om att bygga bolag såsom RikaTillsammans och Spirecta, och att testa sig fram till en bättre intäktsmodell

Dela

I det här avsnittet av Techskaparna intervjuar Anna Leijon Jan Bolmeson som driver, tillsammans med sin fru Caroline, communityn rikatillsammans.se som är en kombination forum, blogg, podcast, bok, nyhetsbrev, youtube-kanal, instagram, twitter och diverse sociala medier. RikaTillsammanns har blivit känt för att promota ett sparande baserat på forskning snarare än på finansbranschens idéer. Det handlar mycket sparande i indexfonder men även rikedom i livet bortom pengar. Parallellt med RikaTillsammans driver han SaaS-bolaget Spirecta. Det är ett slags bokföringsprogram för privatpersoner som vill ta sin privatekonomi till nästa nivå. Vi pratar om hur man bygger ett community rent tekniskt och praktiskt, hur han startade som frilansare, vad en livsstilsentreprenör är, hur vi känner oss “oanställningsbara”, hur han har testat sig fram till en bättre intäktsmodell och hans batman-karriär som programmerare och mycket annat. Ett superintressant avsnitt som du inte bör missa! In och lyssna - finns i alla podcastspelare.

 

Länkar:

RikaTillsammans

Spirecta - Jan Bolmesons techprodukt som underlättar ekonomin för privatpersoner

Konsultmäklarlistan - en av Anna Leijons influencerartiklar

 

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Techskaparna. Innehållet i podden är skapat av Techskaparna och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.