THE MASHMAN COMETH! Via Blocketfyndad destilleriutrustning, girighet och avundsjuka landar vi i mäsktunnornas förlovade (?) land. Och där klafsar vi runt rejält. Akta er för maltskrotet bara.

Gute vingård säljer sin gamla destilleriutrustning!

https://www.whisky.nu/annons-destillerianlaggning-till-salu/

Vad var det i glaset?

Mathias körde med vatten; David njöt av de egenbuteljerade Greed och Envy:

https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/270311

https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/270312

Jeroen avsmakade Glenrothes 12 YO:

https://www.systembolaget.se/produkt/sprit/the-glenrothes-467301/

Mäska i tunnor på alla de olika vis!

Ian Wisniewskis ”The mashman cometh”:

https://whiskymag.com/articles/the-mashman-commeth

Olika slags mäsktunnor:

https://www.briggsplc.com/wp-content/uploads/technical-papers/davies-mashing-wdsc2014_complete.pdf

Vill man gå rejält på djupet läser man denna bok:

Briggs, Dennis E., Chris A. Boulton, Peter A. Brookes & Roger Stevens, Brewing: Science and practise (Ett antal orter & Cambridge: CRC Press & Woodhead Publishing Limited, 2004).

whisky.com har gjort en liten video som heter ”How does a mashtun work?” som man ger en del:

https://www.youtube.com/watch?v=uqNhfY43RKk

Här når du oss:

En trea whisky på Facebook

Maila till oss på hej@entreawhisky.se

Davids blogg tjederswhisky.se

Följ oss på Instagram: https://www.instagram.com/entreawhisky

Bli medlem! https://entreawhisky.memberful.com/checkout?plan=74960

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Jeroen Wolfers, Mathias Elovsson, David Tjeder. Innehållet i podden är skapat av Jeroen Wolfers, Mathias Elovsson, David Tjeder och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.

En trea whisky

233: Från ax till fylla 4: Maltskrot i böstunnan

00:00