Gäst i detta avsnitt är EU-parlamentarikern Alice Bah Kuhnke och fokus ligger helt enkelt på vad som händer inom politik, EU och lagstiftning när det gäller textil och kläder.

Det här är verkligen ett avsnitt jag är så himla glad över: inte minst för att det är en timmes fördjupning inom ett område som många av oss kanske inte har stenkoll på (ja, vad händer egentligen i maktens korridorer i Bryssel?!) men också för att vårt samtal är så hoppingivande! Perfekt att lyssna på för alla som just nu deppar lite över klimatpolitiken i Sverige!

Vi dyker in i EU:s textilstrategi, det kommande avfallsdirektivet och vad due diligence betyder. Ja, hur kan EU-politik och lagstiftning främja en mer hållbar modeindustri och -bransch? Vi bjuder också på en crash course till hur EU funkar samt snackar aktivism och möjligheter till förändring.

Dessutom berättar vi mer om det pågående EU-medborgarinitiativet för lagkrav på levnadslön inom textilsektorn. Och för dig som vill läsa mer samt skriva under så gör du det här: https://fairaction.se/nyheter/levnadslonnu/

I slutet förklarar vi meningen "Individer i grupp är en opinion" samt det mäktiga i att se på engagemang som en verktygslåda. Inom politiken har en andra verktyg än som aktivist, och inget är bättre eller sämre utan ger bara olika möjligheter vid olika tidpunkter att förändra. Just det lämnade i alla fall mig med många tankar och extra mycket energi!

Missa inte!

Klippning: Aylen Bertlin

OM PODDEN

En podcast om hållbart mode med Johanna Leymann.

Hemsida: johannaleymann.se

Instagram: @ johannaleymann.se

Om du gillar Slowfashionpodden får du mer än gärna lämna ett betyg i din poddapp samt tipsa vidare till andra. Tusen tack för att du lyssnar!

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Slowfashionpodden. Innehållet i podden är skapat av Slowfashionpodden och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.