Gäster i detta avsnitt är Danny Lam och Ina Dowland Herrera från TNKVRT, plattformen och podden som lyfter fram och belyser orättvisor och rasism på olika sätt.

Och detta avsnitt är inget annat än vad som händer när en gifter ihop våra respektive hjärtefrågor: modeindustrin och rasism.

För om det är något vi alla landat i genom åren så är det att allt – klimat, miljö, global rättvisa, rasism och feminism – hänger ihop. Och just därför borde vi som brinner för en eller flera av dessa frågor mötas betydligt mer.

Vi förklarar begrepp som MAPA-länder och intersektionalitet. Och så böljar vi fram och tillbaka mellan bl a wokewashing, Shein, asiatiska stereotyper, akademiska studier och historiska slavskepp. Dessutom slår vi alla tre ett slag för att organisera sig mer! Och så pratar vi om vinsten med att gå på demonstrationer.

Klippning: Aylen Bertlin

OM PODDEN

En podcast om hållbart mode med Johanna Leymann.

Hemsida: johannaleymann.se

Instagram: @ johannaleymann.se

Om du gillar Slowfashionpodden får du mer än gärna lämna ett betyg i din poddapp samt tipsa vidare till andra. Tusen tack för att du lyssnar!

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Slowfashionpodden. Innehållet i podden är skapat av Slowfashionpodden och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.