Slowfashionpodden

Slowfashionpodden

Dela

En podcast om hållbart mode med Johanna Leymann. --- Slow fashion står i motsats till ”fast fashion” som är det modesystem vi har idag och är helt enkelt en motreaktion som syftar till att sakta ner...

Visa mer

En podcast om hållbart mode med Johanna Leymann. --- Slow fashion står i motsats till ”fast fashion” som är det modesystem vi har idag och är helt enkelt en motreaktion som syftar till att sakta ner och stanna upp.

Slow fashion och hållbart mode kan användas som synonymer för att beskriva behovet av en rättvis, schysst och hållbar mode- och textilbransch. Och det är exakt det Slowfashionpodden handlar om: varför vi måste skapa förändring och hur vi gör det på en mängd olika sätt. Min förhoppning är att kunna ge dig som lyssnar kunskap, en stor dos inspiration samt en hel del nya perspektiv. Varmt välkommen! --- Jag som driver Slowfashionpodden heter Johanna Leymann och jag är föreläsare, författare och oberoende opinionsbildare inom hållbart mode, med över 15 års erfarenhet. Jag tror på folkbildning och att alltid göra det med faktabaserad kunskap på ett lättillgängligt, men aldrig förenklat, sätt.

På min hemsida johannaleymann.se hittar du en gratis kunskapsbank om hållbart mode och på instagram @ johannaleymann.se skriver jag varje vecka om samma ämne. Följ mig gärna där om du inte redan gör.

Jag har också bl a skrivit böckerna "Slow fashion – din guide till smart och hållbart mode" (2016) och "Klä barnen – växa, ärva, fixa, laga" (2022) tillsammans med Jennie Dahlén. --- Om du gillar Slowfashionpodden får du mer än gärna lämna ett betyg i din poddapp samt tipsa vidare till andra. Tusen tack för att du lyssnar!

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Slowfashionpodden. Innehållet i podden är skapat av Slowfashionpodden och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.