Paulina och jag träffades en gång på ett bloggevent och har sprungit på varandra flera gånger efter det på olika andra event och tillställningar. Och vi har alltid tyckt att det var så trevligt att ses!

Nu är vi med i samma nätverk och ses regelbundet, till min stora glädje. Paulina har gjort verklighet av det hon skapade i sitt huvud under sin förra barnledighet; ett onlinemagasin Ditt barn och du. Där behandlas mest olika sidor av föräldraskapet. Plus att hon berättar om sin graviditet där, just nu.

Och vi får mycket att tala om, Paulina och jag. Jag har lite svårare än vanligt att fokusera på ämnet men i det stora hela håller vi oss till hennes graviditet och …en del närliggande ämnen.

Och så kommer vi fram till ett par råd som vi vill sprida till andra gravida:

1.Låt det ta tid och utrymme i ditt liv att vara gravid.

2. Gå en Profylaxkurs!

Det finns flera bra profylaxkurser i Stockholm men både jag och Paulina kan absolut rekommendera Annas Profylax.

I samtalet nämner vi en jätteduktig psykolog (bl.a) som inte någon av oss kom på namnet på just då och det var naturligtvis fantastiska Louise Hallin vi menade (förlåt, Louise)!

Jag pratar också om en annan mamma som berättade på Magpodden om hur hon jobbade för mycket och för länge när hon var gravid med sitt sladdbarn. HÄR HITTAR DU DET SAMTALET.

samtalet med Paulina hittar du i ljudfilen längst ned i det här inlägget. Och på iTunes,

 

 

 

 

 

 

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Bodil Bergman Hughes. Innehållet i podden är skapat av Bodil Bergman Hughes och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.