I avsnitt 8 träffar Cissan Inger Lundmark, legitimerad hypnosterapeut. Förutom att arbeta kliniskt, utbildar Inger Lundmark vårdpersonal och terapeuter i hypnosterapi och är aktiv som ordförande i CHP – Centrum för Hypnos och Psykoterapi. Inger har tidigare medverkat i bland annat TV4 Nyhetsmorgon och P1 Kropp och Själ och är grundare till appen Hypnos och Hälsa.

Klinisk hypnosterapi används inom sjukvård, tandvård och psykoterapi men även inom utbildning och idrott. För att förändra attityder och beteende hjälper inte alltid viljestyrka. Istället behöver vi ändra våra inre bilder, tankar, känslor, och se nya perspektiv. Enligt neurofysiologiska teorier fungerar hjärnan lite annorlunda under hypnos. Vi får tillgång till delar av hjärnan vi inte använder så ofta. En EEG-undersökning på en människa under hypnos visar en är förhöjd och förstärkt koncentration. Vi får höra om hypnosterapi som en väg att förena känsla och intellekt, på vilket sätt kroppen kan reagera på obearbetade känslor och varför hypnos är allt annat än kontrollförlust.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Cecilia Eliasson . Innehållet i podden är skapat av Cecilia Eliasson och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.